luni, 13 iunie 2011

Sa fim noi de vina???

Peste tot aud lumea: ''Eeee ma plictisesc...''     Si nici nu e de mirare. N-ai ce face domn'le pe-acasa... Te pui in pat, desfaci berea, cauti telecomanda si apesi butonu rosu: Teleshoping... un set de cutite si un aparat de dat cu var care nu au nici o utilitate in apartamentul tau isi fac aparitia. Interes 0. Mai departe, reality-show cu divortati. 5 cuvinte cenzurate si alte 3 (care sunt cuvinte de legatura) isi fac aparitia spontan etaland cu succes un exemplu fictiv de degradare a omului in societate. Continuam cautarea si dam peste un talk-show politic. Un nene depune eforturi substantiale sa ne convinga ce de fapt o ducem bine, cei care o duc rau patesc asta din cauza celor dinaintea lor...am mai auzit asta... interesul scade sub 0. Dupa alte 2 relity-show-ri (absolut identice ca idee de baza cu anteriorul) si un film indian din 1992, ajungem la canalul de sport. Romania nu s-a calificat nici acum pentru ca baietii erau obositi dupa antrenamentele riguroase de la Bamboo de seara precedenta. Fara niciun progres semnificativ dam de o telenovela siropoasa, chiar in momentul in care Ea afla ca de fapt e fiica unui bogatas de care e indragostita pana peste cap si care a babardit-o pe ma-sa in banchetul de adsolvire... Unii scenaristi chiar nu au imaginatie... Ajungem la canalul cu muzica. O piesa noua ruleaza. Asteptam sa vedem cum se numeste ca sa o putem da jos de pe net si din nou apelam la functia ledului cu infrarosu din dotarea telecomenzii. Incheiem apoteotic, din nou, cu clasicele reality-show-ri, care nu tarziu o sa-si faca loc si pe Trinitas tv. Aceleasi povesti, aceeasi actori platiti cu 500 de lei pe episod, acelasi dezinteres... Bine ca s-a terminat berea si avem un motiv bun sa ne ridicam din fata televizorului...

Dragi moguli, producatori tv si jurnalisti, pentru ceilalti oameni, cei care doresc informare si entertainement de calitate, nu faceti televiziune??

3 comentarii:

  1. Ai si tu dreptate.....dar asta e lumea in care traim cred. Lipsita de chef de viata, de a face ceva cu adevarat util sau bun macar. Pozitivitate? Pe aia de unde sa o iau? De la Diaconescu la care si asa nu ma uit? Se uita altii destepti care nu au pe ce platiti cablul. L-am luat pe Diaconescu drept exemplu pentru ca nu il suport deloc, pe ceilalti ii mai tolerez desi nu le urmaresc programele care nu au nici un sens, pierdere de vreme. Mai bine ies la o plimbare decat sa ii ascult pe astia cum ne papa banii. Stai linistit, nu o sa faca nimeni nimic in privinta realizarii dorintei tale, pur si simplu pentru ca nu le pasa ce vrem noi ci ce vor ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Banu' vorbeste, de-aia... Daca lumea la asta se uita, si cifrele de rating cresc cand isi baga cineva ceva undeva, asta primim la tv...

    RăspundețiȘtergere
  3. da ai si tu dreptate....dai pe un program gasesti de astea dai pe altu' la fel gasesti....e destul de naspa....dar asta este.....traim in Romania si nu avem incotro...sau Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul....:)

    RăspundețiȘtergere