marți, 5 iulie 2011

Nu am nicio indoiala ca fiecare dintre noi am participat la discutii care cuprindeau cuvantul "prost". Dar ce stim cu adevarat despre acesta??? Stim ca e cea mai la indemana, si cea mai frecvent utilizata insulta, pe care i-o poti adresa unui tip: "Baaa du-te drecu' de prost!!" Si gata, teoretic i-ai dat replica finala si poate sa plece acasa. Dar ce este de fapt prostul? Primul sinonim la care ne gandim este incompetent. Desi omul cat traieste inavata, atunci cand gresesti un lucru sau pur si simplu nu-ti iese bine, lumea te-a luat in vizor! Daca ai lovit masina in parcare, gata, esti prost!! Deci chiar nu conteaza ca poate nu ai avut experienta necesara sau, sa zicem, indemanarea nu e punctul tau forte, singura explicatie plauzibila este aceea ca esti prost! La fel, un analfabet intra foarte lejer in aceasta vasta categorie. Nu conteaza ca parintii tai s-au bucurat de tine o data pe luna (in fiecare zi de 22, cand venea alocatia), sau ca ti-ai facut temele la lumina lumanarii. Esti tot un prost... Ce? Ziua nu puteai sa scrii?

Prostia e acel moment in care iti insumezi toate resursele pe care le detii ca sa faci...nimic. Una din cele mai mari probleme legate de prostie este ca exista si oameni destepti, care te vad, te analizeaza si te ignora. Deci daca ai certitudinea ca cineva e destept, si acela te ignora, e posibil sa te fi vazut si analizat mai inainte... Cea de-a doua mare problema este sa fii prost si sa nu-ti dai seama... Pentru ca lumea te vede si te analizeaza, dar daca tu nu vezi lumea si banuiesti ca motivul pentru care te ignora e acela ca ai tu impresia ca impui teama si respect, atunci e clar ca esti irecuperabil...

Prostia se poate vindeca! Da, ati citit bine...se poate scapa de prostie pentru ca, de fapt, vorbim de niste carente de dezvoltare intelectuala, care pot fi acoperite, deci o simpla problema. Dar e felul acela de problema care e grava in sensul in care nu iti dai seama ca o ai! De unde sa stii sa iei paracetamol si vitamina C daca nu ti-ar curge nasul??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu