joi, 8 decembrie 2011

Cadouri, cadouri, e luna cadourilor...

          Luna decembrie are farmecul ei, mai ales pentru producatorii de spoturi publicitare lipsiti de inspiratie, carora acum le vine apa la moara in sensul ca vor pune produsele clientilor lor in carca unui mos gras imbracat in rosu si acestea, surprinzator, se vor vinde.
          Este luna cadourilor si indiscutabil aceasta are farmecul ei aparte, un sentiment specific acestei perioade a anului care vine cu metafore abstracte pe care putini oameni le inteleg in profunzime si care au ajuns in ziua de azi sa fie doar niste vrajeli carora multa lume nu le acorda mare atentie.
          Asta pentru ca, in timp ca unii nu se pot decide in ce statiune montana sa-si petreaca revelionul, altii mai dau o gaura in curea si isi calculeaza rapid lucrurile la care pot renunta de sarbatori din cauza ca anul asta au trebuit sa-si puna cauciucuri noi la Dacie.
          Si cum sa-ti mai pese de magia sarbatorilor de iarna, pe care o transmite Fuego prin aceleasi colinde pe care le-am cantat frenetic cu totii la serbarile de la gradinita, cand tu pui in brad aceleasi globuletele de anul trecut? Cum sa mai crezi in spiritul craciunului cand factura ta la caldura costa cam cat 16 kg de carne de porc? Mai poti sa simti  vre-o atmosfera de sarbatoare cand nu-ti poti permite decat o cutie de bomboane fondante si un Mos Craciun din ciocolata, de-ala mic si gol pe dinauntru?
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu