joi, 9 ianuarie 2014

Despre Bianca și divorț

     Aud din ce în ce mai des oameni spunând „mai scrie, băi, și tu ceva pe blogul ăla...” lucru care mă bucură. Îi înțeleg că e mai convenabil din punct de vedere financiar să stea în fața unui ecran unde să afle aceleași chestii pe care le-ar auzi dacă m-ar scoate la o bere, că și mie îmi plac chestiile moca. Iisus era așa de altruist dar el și își permitea să fie generos pentru că putea să facă vin din apă.

     În primul rând, aș vrea să nu mai denumiți acest spațiu virtual „blog”. Bloggerul e ăla care investește timp și bani în căcaturile pe care le scrie pe internet. Ăla care scrie cât de mult poate și care interacționează cu alți bloggeri prin comentarii pentru ca aceștia să continue, la rândul lor, cercul restrâns de oameni care se validează reciproc pentru motivul că au blog. Nu cred că un blog îi dă autorului niscai super-puteri și capacitatea de a privi lumea într-un mod în care restul oamenilor nu reușesc. Nu îți trebuie vocație să te apuci de scris la fel cum nici Oanei Zăvoranu nu i-a trebuit voce ca să se apuce de cântat. Oricine poate să scrie.

     Nu vreau să mă înțelegeți greșit, există oameni valoroși care au un cuvânt de spus și care o fac foarte bine în online, dar cei mai mulți autori sunt oameni ca mine, ca tine, ca vecinul de deasupra care îmi ia jumate din lumina naturală de la bucătărie când pune cearșafuri la uscat, oameni obișnuiți care nu au făcut multe chestii relevante în viață dar care, prim prisma blogului, debordează de autosuficiență în așa hal încât se cred super-eroi.

     Așadar, nu vreau să fiu identificat drept blogger tocmai pentru că nu vreau să fiu asociat cu acești pseudo-intelectuali care simt nevoia să împărtășească cu alți indivizi cum au înțeles ei sensul universului pentru faptul că scriu într-un articol pe zi ce crede ei despre chestii.

      Titlul nu e aiurea, am vrut să scriu ceva despre telenovela prost regizată Drăgușanu + Slav dar ăsta e un subiect exploatat atât de zdravăn încât tot ce mi-a venit a fost: „Dacă toată nunta/căsnicia/divorțul ăstora doi nu e regizată, atunci de ce pe tipă o cheamă tot Drăgușanu în loc s-o cheme Slav?”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu