marți, 7 ianuarie 2014

Mesaj pentru femeile de pretutindeni

     Trăim într-o lume care evoluează constant. Omul și-a diversificat atât de mult activitățile încât natura este cea care trebuie să se adapteze odată cu dezvoltarea lui. L-a văzut în vârful lanțului trofic și a știut în ce direcție să-și îndrepte prioritățile. Da, omul este specia preferată a naturii, altfel nu ar fi dotat cu emoția orgasmului, care a fost păcăleala primordială pentru a-l provoca să procreeze. De-aia au dispărut dinozaurii și de-aia dispar animale inutile ca ursul panda sau capra neagră, pentru că lumea se schimbă la fiecare secundă și natura pare să țină cu noi.

     Cu toate că omul a devenit stăpânul incontestabil al planetei, natura încă are mult de treabă în ceea ce privește conservarea ecosistemului. Cea mai mare problemă  este suprapopularea planetei. Se pare că omul reușește să se reproducă mai rapid decât poate natura să-i facă loc scapând de balene și alte chestii păroase, din cauza apetitului sexual exagerat al acestuia. Conform unui studiu al Națiunilor Unite, efectuat în 2004, evoluția demografiei mondiale ar arăta cam așa:

     Nasol aș zice eu având în vedere că deja ne înghesuim în supermarketuri. 

     Acest efect este datorat tot naturii din cauza unei greșeli pe care aceasta nu a luat-o în calcul. Da, natura nu este perfectă, de-aia nu suntem nici noi perfecți. Iată de ce:

     Natura a anticipat că, la un moment dat, oamenii ar putea deveni prea mulți, motiv pentru care a găsit câteva metode care să țină numerele sub control: ciumă, holeră, TBC, hepatită, ciroză, SIDA, depresie suicidară, E-uri în alimentație sau, cea mai importantă, prostia umană. Da, cele mai multe decese la nivel mondial sunt cauzate de „eroarea umană”, de imposibilitatea omului de a identifica problemele reale cu care se confruntă și de a găsi soluții pertinente în timp util.

     Exemplu de la știri: „Poleiul face victime”. Ați auzit știrea asta în fiecare an. Un tip merge pe un drum cu polei și moare din cauza inerției generate de contactul instantaneu dintre mașina lui și varii obiecte alăturate drumului, dar nu pentru că drumul e plin cu chestie alunecoasă ci pentru că acesta este suficient de prost cât să ruleze cu viteză. Prostia omului e de vină pentru ca, dacă avea poleiul vreun amestec, absolut toate mașinile care trec pe drum ar da check-in în șanțuri și copaci. 

     Sau: „4 tineri care petrecuse cu patos de Crăciun au murit în somn din cauza unei sobe rudimentare cu butelie.” După cum vedeți, natura a implantat în informația genetică a fiecărui individ o cantitate suficientă de prostie care, necombătută prin desăvârșirea dorinței de evoluție pe plan intelectual, are șanse să devină fatală. Este planul perfect, care a funcționat și care și-a îndeplinit scopul cu succes. 

     Dar prostia are un efect secundar pe care, după cum spuneam, natura nu l-a considerat prioritar. Omul, fiind prea prost pe baza informației genetice primite de la părinți, nu reușește să surclaseze instinctul reproducător din punct de vedere intelectual ceea ce face ca, potrivit unui studiu multinațional, o sarcină din trei să fie neplanificată. 

     Dacă vă mai uitați o dată la dunga aia roșie de mai sus, o să vedeți că în anul 2040 se vor naște 1 miliard de oameni exclusiv din cauză că un prost persuasiv și o tipă naivă nu știu să se distreze în siguranță. 



     Citiți o carte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu