luni, 29 decembrie 2014

Chestii de Crăciun pe care nu le înțeleg

     Porcul de Crăciun. De ce dracu' un porc întreg? E 2014 și e plin de magazine la orice colț de stradă de unde poți să cumperi carne proaspătă la orice oră. Cu toate astea, cei mai mulți dintre noi își umplu frigiderele și beciurile cu câte o sută de kile de carne care jumătate e slănină și oase şi le aruncă iar jumătate din cealaltă jumătate nu o să mai aibă niciun gust şi o s-o mănânce numa' în silă. În plus, mii de oameni au ignorat zecile de mii de poze în care oameni băgau cuțite în gât unor porci și se proțăpeau cu ei pe internet. Exact aceeași oameni care au sărit de cur în sus și s-au năpustit la semnat petiții online atunci când cineva a zis să mai omorâm niște maidanezi din când în când, nu prea mulți, măcar cât să fim chit.

     Cu toate că aproape toată lumea îşi umple beciul cu mâncare, de fiecare dată nişte indivizi rămân atât de sinistraţi încât se calcă pe cizme la curul tirului să le dea statul apă minerală şi conserve. În acelaşi timp, sute de oameni sunt plimbaţi cu salvearea pe motiv de comă alcoolică sau exces alimentar dar, dracu' ştie cum se face, când ninge un pic mai tare nu mai au ce mânca. De ce? Că niciodată o ninsoare mai sictirită nu durează mai mult de 2-3 zile şi oamenii ăia oricum nu circulă decât odată sau de două ori pe an pe drumurile alea unde nişte reporteri zeloşi filmează cum natura se cacă din nou în gura noastră.

     De ce lumea îți dorește să fii fericit de sărbători? Există oameni care pot fi fericiți la comandă? Cum fac aceștia? Să-mi spună și mie că mie nu-mi iese. Pe mine mă face fericit suma unor chestii care mi se întâmplă la un moment dat. Ziua de salariu, mai mult de 20 like-uri la o postare, mâinile prietenei mele prin păr, ciocolata, un proiect finalizat la timp, respectul celor din jur, toate astea într-o singură zi, etc. Când nicio chestie ca astea nu mi se întâmplă, nu am cum să fiu fericit, deci cum să fac? Societatea spune că, băi fraiere, ești trist pentru că nu ai x, y, și alte chestii inutile şi nu le împărtăşeşti cu cei dragi! Am auzit la televizor de multe cazuri de tentative de suicid cauzate de depresie așa că aveți grijă cui trimiteți urări de sărbători pentru că există printre noi oameni foarte proști, plus că nu toată lumea are bani să cumpere căcaturi cu fundițe și moși crăciuni de ciocolată.

     Revelion la restaurant. Nu văd de unde atâta chemare în a petrece cu un număr considerabil de străini fix în noaptea de 31 decembrie. De ce e atât de deosebită "noaptea dintre ani"? Oricum e la fel în fiecare an. Aceleași aperitive, pește cu cartof natur, friptură, sarmale și muzică populară neapărat că, deh, suntem români. Aici nu pun multe întrebări pentru că înțeleg, dacă niște băieți poa' să scoată bani de la niște proști, de ce nu? Până la urmă cam așa funcționează economia la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu