vineri, 26 decembrie 2014

Victimele societății

     Toată lumea a avut la liceu colegul ăla pe care erai nevoit să-l bagi în seamă pentru că tot timpul te îngheoldea și te împingea fără nici un motiv. Genul de hipster autosuficient care crede că e atât de special încât i se pare perfect logic să-ți aducă aminte că e trecut deja de ora 10 și ai uitat să-l bagi în seamă deși niciodată nu a făcut ceva care să merite atenție. Vi-l aduceți aminte, nu?

     Așa sunt unele femei în societate. Sunt mereu acolo ca să-ți amintească să fii gentelman, să le oferi respect nejustificat și să le spui că sunt frumoase. La un moment dat, o femeie chiar a scris o carte în care, în principiu, ești informat cam cum ar fi indicat să te comporți cu doamnele într-un context ipotetic care, din punctul personal de vedere, este oarecum superficial și le rezervă lor, femeilor, cam puține responsabilități.

     Există mai multe mituri urbane potrivit cărora femeile sunt foarte greu de înțeles și nu știu de ce se tot miră lumea. Din nimic Dumnezeu a făcut un univers plin de planete și de fenomene pe care nu știm să le explicăm, a pus pe una dintre ele un ecosistem echilibrat care se autoregenerează, pe care l-a făcut tot din nimic și a mai pus și un bărbat pe care l-a făcut și pe-ăla aproape tot din nimic. Toate astea într-o săptămână. Dar când s-a apucat să facă femeia, la naiba, până n-a luat o bucată din bărbat n-a putut să se ia de treabă și chiar și-așa, designul nu s-a dovedit a fi cât de cât aproape de ideal. Nu se știe cât timp i-a trebuit lui Dumnezeu ca să ducă femeia către desăvârșire dar e cert că conceptul nu este tocmai reușit. Este singurul mamifer care odată pe lună, timp de aproape o săptămână prezintă scurgeri de fluid asociate cu stări emoționale dezechilibrate. Hhmm, trebuie să fi existat ceva care l-a ținut ocupat pe Dumnezeu suficient de tare încât a uitat să se ocupe de aspectul ăsta înainte de finalizarea proiectului.

     Plus că și-au creat din totdeauna imaginea de ghiocel firav și inofensiv ce trebuie ocrotit de bărbați fără vreun motiv oarecare. Trebuie să dai dovadă de educație, fraiere, cum să nu săruți mâna unei doamne și să nu-o oferi locul tău în autobuz? Vrei să râdă societatea de tine că ești un bolovan necioplit când vrei să fii evacuat primul dintr-o clădire în flăcări? Exact, femele au ghicit că bărbatul e un animal cu instincte primare care se rezumă la mâncat, futut, dormit, exact în această ordine, așa că au ajuns repede la concluzia că amabilitatea și consimțământul lor sunt singurele ingrediente de care au nevoie pentru a domina bărbatul. Vrei ciorbă bună și sex nebun? Scote-ți pălăria și deschide-i doamnei ușa, bolovane! Bineînțeles, totul se petrece la un nivel subliminal, nu îți dai seama că dai limbi metaforice în aer. Atenția față de sexul feminin este inoculată de societatea modernă care se bazează pe cumpărat căcaturi "la doamne" în zile speciale. Așadar bărbatul este și el o victimă a societății.

     Cum spuneam, unele femei simt constant nevoia să fie în centrul atenției iar societatea s-a dezvoltat în mod paradoxal fix în jurul acestei idei. De exemplu, când un bărbat urăște o femeie din oarecare motiv, bărbatul primește însușirea de misogin. Când o femeie urăște un bărbat, aceasta completează o cerere și bărbatul primește un ordin de restricție. De-aia femeile au nevoie de consiliere psihologică după viol, pentru că li se ia tot ce au ele mai important fără ca ele sa aibă putere de decizie asupra actului desfășurat. Ca și cum i-ai lua unui copil bradul și cadourile în dimineața de Crăciun fix când începe să le desfacă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu