vineri, 4 mai 2012

De ce RCA?


           Faptul că suntem oameni și facem greșeli ne urmarește la tot pasul și ne solicită destul de des capacitatea de analiză. Uneori greșim mai des, atunci oamenii ne numesc proști, alteori, greșim mai rar și ne place să ne credem ghinioniști. Oricare ar fi frecvența cu care o dăm în bară, niciodata nu găsim în noi tăria de caracter să recunoaștem că am fost ghinioniști sau proști, dupa caz, dar ne punem nădejdea pe fel de fel de tertipuri care au scopul de a ridica vina căzută inevitabil asupra noastră. Dacă nu te-ai plictisit și ai ajuns să citești pâna aici, află ca azi nu filozofez, ci tratez un subiect care are șanse să te întereseze.

           Greșim. Și cel mai concludent exemplu în acest caz se găsește în trafic, unde toți plecăm la drum cu urmatoarea părere: "Eu? Eaahh... eu merg bine băi, nu are cum să mi se întâmple tocmai mie! Ce? Eu atâta de prost să fiu?" Și DA, de multe ori ești mai prost decât crezi și în aceste cazuri nu ai nevoie de o scuză în fața prietenilor care abia așteaptă să te întâlnească la o bere pentru a face mișto ci ai nevoie de un  RCA-ieftin  care să nu-ți oblige părinții să vândă vaca pentru a repara mașina cu care tocmai ai intrat în coliziune pentru ca ai fost ...neatent.

           Piața e plina de oferte și de agenți de asigurari care se roagă de tine cu ardoare să cumperi de la ei, invocând deseori ca salariul lor depinde de numărul de polițe încheiate, și care îți clătesc ochii cu niște avantaje și cifre pe care oricum nu le asculți, ajungând într-un sfârșit unde dorești și anume, la raspunsurile care vin la întrebările: Care sunt preturile la RCA? și Care e cea mai ieftina?
           Ideea e că legea asigurărilor e gândită în favoarea noastră, cei care tocim frenetic străzile patriei, mândri de noi și increzători în veleitățile dobânite în arta condusului. Dacă ai avut un accident până acum să știi  că nu am intenționat sa te jignesc, am făcut doar o asociere obiectivă pe care o facem cu toții în urma unui eșec de care nu suntem responsabili.
Drumuri bune!

Un comentariu:

  1. Buna Seara,
    Dorim sa va invitam sa luati parte la un concurs destinat in mare parte bloggerilor. Castiga unul dintre cele 3 Site-uri la Cheie oferite de catre http://www.fzones.com Si alte premii. Mai multe detalii accesand urmatorul link: http://www.fzones.com/concurs-pentru-bloggeri
    Te Asteptam!

    RăspundețiȘtergere