vineri, 20 iulie 2012

Avem soluții!!!

     Lumea în care trăim cu siguranţă nu va mai fi la fel peste câteva zeci de ani și noi știm asta dar încă nu ne pasă. Ce e mai simplu și mai comod decât să arunci ambalajul de la chips-uri și paharul de cafea pe geamul de la mașină și ce e mai enervant decât o babă în stația de autobuz care îți atrage atenția că guma aia trebuia aruncată la coș? Nu vreau să fac pe ecologistul pentru că știu că nu prea o să fiu băgat în seamă într-o țară ca asta unde, cum ziceau Paraziții  în urmă cu vre-o câțiva ani, nu-l intereseză pe individ unde aruncă o hârtie atâta timp cât nici golul din farfurie nu poate fi completat.

     Dar pentru că știu că sunt mulți frustrați, care stau în fața calculatorului cu burta plină de cola și floricele așteptând soluții asupra cărora să-și dea cu părerea, vreau să spun că am aflat și simt să împărtășesc faptul că într-adevăr există oameni cu inițiativă care au niște soluții! În acest sens se desfășoară o campanie menită să-i ofere naturii o gură mare de aer proaspăt. Colectează selectiv se numește ea și dacă ești un om care își dorește ca fiul său să se bucure de un concediu frumos la munte cu nepoții să știi că ție ți se adresează!


     Nu o să se mărească suprafața litoralului și nici nu o să se nască mai multe capre negre dar ăsta e un pas mare catre o lume mai curată pe care trebuie să fim conștienți că încă o împărțim cu natura. Așadar suntem cu toții invitați să dăm dovadă de respect pentru natură, să ne alăturam prietenilor noștri și să colectăm selectiv. În plus, cei care se vor prezenta la centrele de colectare cu cel puțin zece deşeuri de ambalaje primesc un tichet răzuibil cu un cod care după ce va fi trimis chiar aici organizatorului, le poate aduce un premiu frumos sau un Ford Ka dacă aceștia sunt niște ecologoști norocoși.

     Oricât de mare ar fi factura la curent, oricare ar fi prețul benzinei sau cursul valutar, natura asta a căror resurse le consumăm insistent va ajunge la un sfârșit! Hai să amânăm un pic inevitabilul și să  colectăm selectiv!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu