joi, 26 iulie 2012

Mă gândesc: deci, cât o să mai exist?

     Trăim într-o lume plină de nimicuri în care ne pierdem vremea bucurându-ne inconștienți de statutul nostru de animale raționale care se îmbracă după trend. Bineînțeles, evoluția tehnologiei a făcut în așa fel încât oamenii să se degradeze treptat, în condițiile în care astăzi mâncăm găini modificate genetic și ne organizăm viața socială în funcție de serverele lui Mark Zuckerberg. Dar esența a rămas, omul fiind la fel de distructiv și de nepăsător cu mediul în care trăiește, exact cum era cu mult înainte ca Edison să inventeze becul. Pornind de la egoismul care îl împinge să se uite numai și numai în dreptul numelui său pe tabelul cu sumele la întreținere și ajungând la nepăsarea cu care taie pădurea și o transformă în vile prin sate fără semnal pe mobil și mașini cu climă bizonică, omul își cam face de cap pe-aici, deși gaura din stratul de ozon se tot mărește.

     Am mai spus, și cred că mă repet, nu vreau să îndemn pe nimeni să nu mai mănânce pastramă de urs sau să se mute la oraș pentru a nu mai taia pădurea, pentru că astea, făcând parte din viața lor, sunt lucruri a căror schimbare nu o vor accepta niciodată și somnul meu stricat la ora asta ar fi în zadar. Sunt doar un alt tip cu net și nu pot decât să trateaz superficial niște aspecte care se găsesc la granița orizontului meu intelectual. Văd niște lucruri suspecte dar nu am capacitatea să găsesc solutii, așa cum probabil ar vrea unii feisbuciști frustrați de trecerea tot mai grea a timpului pe fondul unei plictiseli induse de lipsa de activitate a prietenilor lor virtuali.

     Eu încep să-mi fac griji... Nu știu care este originea noastră, nu știu care este rolul nostru pe-aici (dacă într-adevar avem vre-un rol) și nu știu nici cum se va sfârși binele ăsta în care ne răsfățăm. Dar sunt multe indicii care mă fac să mă întreb: Oare Terra cât mai poate să îndure destrăbălarea în care noi ne desfășurăm activitățile?

4 comentarii:

  1. Specialistii spun ca maxim 25 de ani. Dar la cum se ,,chinuie" unii cred c[ o dam gata mai repede. Si eu ma intreb pana cand mai tine balul si cred ca muzica deja incetineste deci nu mai e mult pana tace de tot.

    Liviu Perisan

    RăspundețiȘtergere
  2. Situaţia nu este roz deloc și din păcate nu reușim să ne dăm seama de acest lucru la scară mondială. Cel puțin în România, politica este mult mai importantă decât orice altă problemă... și, slavă Domnului, avem destule probleme...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu te gandi prea mult. Nu mai pune intrebari. Traieste-ti viata! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Timpul trece, la fel și viata, deci vreau nu vreau tot o trăiesc. Apar tot mai multe dovezi care arată că felul cum ne trăim noi viața asta este tot mai distructiv. Nu pot să nu mă gândesc...

    RăspundețiȘtergere