joi, 25 octombrie 2012

Chestii pe care cred că sunt prea prost să le înțeleg

   
     Urăsc oamenii care scuipă pe stradă, își suflă nasul pe stradă (la propriu, azvârlind pe trotuar martorul de un verzui morbid al răcelii lor) și li se pare normal acest gest. Înțeleg să mai scapi un pârț în plin centrul bulevardului, nu obligi decât câțiva nefericiți să suporte consecințele dar, frățioare, pe acea stradă oamenii mănâncă șaorma și pizza încălzită la microunde, cum să faci așa ceva? Bleaachh... scârbos + neigienic!

     Nu înțeleg de ce studenții la medicină stomatologie fac 6 ani de facultate. Un dinte e o bucată de os care poate avea o gaura în el și pe care tu o polizezi și o umpli cu ceva. Dacă te pregătești 6 ani pentru așa ceva, ca să operezi o tumoare pe creier cât trebuie să mai studiezi? Sau asta e doar o strategie de a umfla prețul, ca să poți să zici: „Frate, eu am încălzit 6 ani conserve pe reșou și tu îmi spui mie că e mult un milion? Beși de-aici și scoate-o tu dacă nu-ți convine!”.

     N-am nimic cu ei dar mă enervează rasiștii ipocriți care își doresc ca țiganii să nu se fi născut, care descriu țiganii dându-ți de înțeles că dacă ar fi fost acolo când Mama Țiganilor a rămas insărcinată ar fi fost în stare să își vândă un rinichi ca să-i plăteasca un avort. Și n-aș avea nimic cu ei dacă nu i-aș vedea cum se scălămbăie robotizat pe manele la nunți și majorate, cum se regăsesc ei în versurile alea care le satisfac nevoia de cunoaștere și care se pare că se potrivesc cu trăirile lor interioare legate de dușmani și de gagica de te-a lăsat taman când aveai nevoie de ea. Nu știu lor cum li se pare dar eu consider total aiurea să urli în gura mare că urăști țâța din care tocmai sugi cu poftă.

     Nu văd ce sens are moda în viețile noastre și nu găsesc nicio utilitate revistelor de modă. De ce să-mi spună cineva cum să mă îmbrac de parcă eu n-aș ști ce-mi place? Mă simt jignit. Moda e pentru cei lipsiţi de imaginaţie care simt nevoia să se aboneze la simţul estetic al altcuiva pentru că al lor se remarcă exclusiv prin absența lui desăvîrșită. Nu-i interesează ce utilitate are o eșarfă răsucită în jurul gâtului sau dacă ești mai aerodinamic în pantaloni verzi mulați pe glezne, dacă toată lumea are, automat tre' să fie ceva mişto. Mă întreb cu vag interes ce-ar face oamenii ăștia dacă mâine ar muri toți designerii vestimentari, toate casele de moda și toate izvoarele știute și neștiute din care curg atâtea idei colorate.

   

6 comentarii:

  1. Imi place parerea ta si pe o parte ai dreptate, dar pe alta ma ofensez. Stii tu de ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Știu perfect de ce, dar, după cum am spus în titlu, sunt lucruri pe care nu le înțeleg, supoziții nevinovate. E ca pifteaua de la hamburger, uneori ai vrea să știi din ce e făcută dar niciodată nu iți dai silința să descoperi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa ca te lamuresc eu. Rste nevoie de 6 ani pentru ca 70% dintre studenti achita o taxa colosala care teoretic ajunge in fondul facultatii (care e in curs de daramare), insa in realitate madame decana isi schimba masina in fiecare toamna si isi mai adauga si un nivel la casa. In plus, la iubitii nostri profesori, stii cum e, ore multe-satisfactie la portofel. Trebuie sa traiasca si oamenii intr-un fel sau altul. Si acum pe bune, 3 ani erau arhisuficienti, asadar subscriu la titlul tau.
    P.S. Nu cred ca preturile din cabinete au vreo legatura cu investitia din facultate, parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa ripostez si eu ca o absolventa de Stomatologie ce sunt.
      Taxe sau fara taxe Adriana,din ce stiu si acu 10 ani, daca nu si mai multi, stomatologia avea ca durata tot 6 ani si era doar cu locuri bugetate, normal.
      Acum sa imi dau eu cu parerea daca e bine sau rau cine s'a gandit sa o faca de 6 ani...sincer, cu multa atentie si mai mult simt practic macar 1 an se putea taia.
      Sincer si eu ma intrebam inainte sa intru in facultate...cum de stomatologii fac 6 ani.Pe ce? Si apoi am aflat pt ce, dar la cate sunt de spus....cred ca chiar mi-ar lua 6 ani.:)
      In Canada se fac 5 ani, de exemplu.

      Ștergere
  4. Ca necunoscător am făcut în mintea mea o comparație între medicina generală, chirurgie, cardiologie, etc, și stomatologie și am ajuns la concluzia brută că un creier sau o inimă sunt mult mai complicate constructiv decât un dinte. Aici am sesizat eu disproporția între cunoștințele pe care trebuie să ți le însușești. Sunt conștient de responsabilitățile ce îi revin stomatologului pentru că nu sunt copil, nu te joci cu sănătatea omului.

    Nu contest programa universităților de profil pentru că eu aici ma joc, nu prezint realitatea. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, un dinte nu se aseamana anatomic cu un inima sau creierul, dar pe parcursul celor 6 ani se despica f mult firul in patru, si desi e doar un dinte...comunica si cu alte structuri anatomice-precum vase de sange, nervi situati in vecinatate, sinusurile maxilare.Iar in primii 3 ani nu se studiaza stomatologie, mai mult un amalgam de medicina generala "prescurtata" pentru ca nu poti trata un pacient sanatos ton identic cu un pacient cu diferite afectiuni.
      Na, poate am spus prea multe, dar cred ca te-am mai lamurit.
      Totusi am fi cu totii multumiti daca s-ar face 4 ani, asta e clar.

      Ștergere