miercuri, 21 mai 2014

Alte chestii pe care nu le înțeleg

            Toata lumea îți spune să ai încredere în tine și că de fapt ești capabil să faci mult mai mult dar pur și simplu nu-ți dai seama. Nu am înțeles niciodată de ce. De ce căcat încurajăm eșecul? „Tocmai ai intrat în posesia unor probleme pe care trebuie să le gestionezi. Asta ți se întâmplă ție acum, niște situații determinate de deciziile tale sau de o combinație de accidente nefericite ale coincidenței. Rezolvă-le, e răspunderea ta, nu ne pasă!” Așa trebuie să sune un discurs motivațional, să incurjezi un om să muncească mai mult și mai bine, nu să convingi un prost că are dreptate.

            Când un copil este dat dispărut în mass-media, se precizează întotdeauna că „părinții sunt disperați”. Care e utilitatea acestei bucăți de informație? Când un copil îți dispare, primul lucru pe care îl faci e să devii disperat, e instinctiv. Nimeni nu își sună soacra să vadă cum i-a ieșit ciorba când vede că are cu un copil mai puțin în curte. Acum, ce rost are să îmbogățești un text cu o propoziție evidentă? La fel și clasica formulă de final: „dacă aveți informații legate de dispariția copilului, vă rugăm să anunțați imediat poliția!”. Hhmm, tocmai am văzut un individ îndesând un copil într-un sac de rafie, oare ce pot să fac cu această informație? Sunt prea retardat ca să sun la 112, așa că o să mă uit în toate ziarele să văd daca s-a anunțat dispariția și o să citesc cu atenție. Sper ca părinții lui să fie disperați deja, altfel n-or să-l mai vadă niciodată pe nenorocit!

            Există oameni care te întreabă de ce nu fumezi. De ce? Fumatul e un viciu, un obicei de care te lași mai greu odată ce te apuci. De ce trebuie să ai un motiv pentru care nu fumezi? E bine sau nu e bine? E sănătos sau nu e sănătos? Uite fix nu-mi pasă! Nu-mi pasă pentru că nu fumez. Pentru că, la fel ca mersul în week-end la Dubai sau epilatul pe picioare, fumatul e o chestie pe care eu nu o fac. Nu că nu am bani. Banii nu oferă nicio garanție că aș fi făcut toate astea dacă aș fi avut prea mulți. De ce nu fumez? Nu fumez cum nu îndes un falus erect în gâtul unui tâmpit care îmi pune întrebarea asta.

            Vacile și celelalte animale ierbivore supraviețuiesc peste iarnă mâncând fân. Iarbă tăiată, uscată la soare și băgata iarna sub nasul dobitoacelor. Atât se poate spune despre fân. Cum se poate să ai 300 de kile și niște plante moarte să îți țină de foame? De unde vin nutrienți? Oricum, acum e mai ușor de înțeles de ce femeile pun pe ele atât de ușor. Că dacă vaca își trage grăsimea cu toate că juma’ de an în ea intră doar fân și apă, e chiar miraculos cum femeilor le mai rezistă tocurile cu atâția carbohidrați, zahăr și ciocolată împrăștiate peste tot.


            Mai multe femei s-ar putea să fie ofensate de paragraful anterior. De ce? De ce femeile trăiesc cu impresia că bărbații au obligația să le ofere respect necondiționat? La început au vrut egalitate, că vai, cum să voteze numa bărbatul, faatăăăă? Să putem și noi să fim politicieni, preoți, mecanici de locomotivă și alte meserii de bărbați, că și femeile sunt tot oameni. Și acum e plin de ele peste tot. În comparație cu alte secole, nu vă grăbiți să înțelegeți greșit. Nimic rău în asta. Suntem egali în societate și singurii misogini rămași pe planetă încap într-un autobuz condus de o șoferiță kamikaze. Doar că ele nu s-au oprit aici, au vrut mai mult și au știut că pot să obțină mau mult așa că au publicat codul bunelor maniere, unde 70% din text te învață cum să te comporți cu doamnele. De ce? Altfel nu vezi comoara. Pentru că femeile și-au dat seama că pe pământ există o regulă de aur: Femeile au puterea să controleze sexul iar sexul are puterea să controleze bărbatul. 

3 comentarii:

  1. Buna.imi permit sa intervin putin.desi sunt femeie m-am nascut cu o doza de misoginism.in primul rand daca femeiele vor egalitate ar trebui sa isi care singure pungile de la piata,sa isi bata singure covoarele,sa isi desfaca singure conservele,sa isi mute mobila prin casa ,pentru ca daca e egalitate sa fie peste tot nu?cand ne place noua suntem egali cand nu se incadreaza la "treaba de barbat".eu zic ca cel mai bine e sa lasam meseriile de barbati barbatilor,sa lasam marinarii,mecanicii,preotii(daca femeile ar fi preoti spovedaniile ar deveni reality show).barbatii nu sunt obligati sa ne respecte,respectul se castiga si il primesti daca il meriti.eu le sunt recunoscatoare barbatilor pentru ca datorita lor s-au inventat blugii si hanoracele,adidasii si tinutele sport,nu sunt obligata sa ma imbrac in fusta si tocuri si lumea nu e roz.barbatii sunt cei care ne suporta cand ne plangem aiurea,cei care se tresesc in miez de noapte sa mearga cu noi la baie pt ca ne e teama se intuneric,cei care ne tin in brate cand avem nevoie,cei care ne pot oferi bucuria unica de a fi"mama",cei care ne cara plasele,cei care ne sunt alaturi mereu.nu inteleg de ce trebuie sa respectam decat femeile si barbatii merita tot respectul nostru pentru tot ce inseamna in viata noastra.multumesc prietenilor mei si sotului meu.nu as putea supravietui intr-o lume a femeilor.barbatii nu se supara ca nu i-ai sunat de ziua lor,barbatii nu fac complimente false,daca arati aiurea iti spun,o fata te lasa sa iesi asa din casa.daca am accepta ca egalitatea trebuie sa vina si din partea noastra,lumea ar fi altfel.sper ca nu am suparat pe nimeni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate si ma bucur ca exista femei care inteleg conceptul de egalitate intre sexe. Majoritatea femeilor au dezvoltat un fel de gandire superficiala legata de rolul lor in societate din cauza ca anatomia face ca ele sa detina bomboana suprema de pe coliva socializarii. Ce frumos ar fi ca ele sa o piarda intr-o zi. Ce s-ar face ele atunci?

      Ștergere
    2. Ar alerga in deriva.multe femei ar trebui "scuturate" putin.In acelasi timp multe femei au dezvoltat aceasta superioritate si datorita comportamentului unor barbati care au acceptat sa stea in umbra lor doar de dragul de a pastra aparentele.eu cred ca daca barbatii nu ar exista femeile "s-ar manca" intre ele in societate.eu recunosc ca nu as supravietui intre femei.cred ca daca fiecare si-ar pastra "patratica" lui/ei lucrurile ar functiona altfel.

      Ștergere