sâmbătă, 8 septembrie 2012

Să vă fie rușine!!!

     Mă trezesc azi dimineață, cam pe la 6 și ceva. Așa mă trezesc de obicei, indiferent la ce oră mă culc, și pornesc somnoros televizorul. Nu caut nimic anume, dar schimb canalele în căutare de ceva care să nu mă facă să adorm la loc, pentru că, dacă adorm ma doare ușor capul când mă trezesc apoi.
      Și vad o știre despre Floarea Leonida. O fostă gimnastă care, după ce și-a încheiat cariera sportivă, strălucită de altfel, a ajuns să presteze cea mai veche meserie din lume într-un bordel din occident. Nu m-a impresionat această poveste. Fiecare face ce vrea cu viața lui. Fata a aluat o decizie în niște circumstanțe pe care noi nu le cunoaștem, deci nu avem dreptul să o judecăm pentru asta.
     Ce mi s-a părut deplasat a fost faptul că o reporteriță ambițioasă s-a dus la ușa tatălui fetei să-i dea minunata veste. Cât de cretin poți să fii să faci așa ceva? Să te duci la ușa omului cu o poză și să zici: „Ete, nene, știai că fata matale face alea alea pe la nemți?” ? Nu s-au gândit că poate omul știa dar nu a avut ce să-i faca fetei? Nu au știut că omul ăla are vecini pe care nu îi va mai putea privi în ochi de rușine? Omul ăla nu are suflet?
     Mă uitam în ochii lui și vedeam un tată dezamagit, care probabil se împăcase cu ideea că fata lui nu a avut noroc în viață. Un gând liniștitor pe care acești, să zicem, jurnaliști l-au spulberat când au mediatizat intens povestea fetei. Ei nu au vrut să prezinte o poveste de viață.  Ei au vrut să zică: „Uite, bă, ce țară de căcat! Foștii noștri campioni nu au ce să manance aici și se duc să se prostitueze la nemți! Aaa, și, uite, nici ceilalți campioni nu mai primesc nimic moca de la stat!”.
     Au rănit grav sentimentele unui tată și asta este o dovada clară de neprofesionalism! Se agață ca nebunii de tot ce miroase a audiență... Sper că atunci cănd vor număra banii primiți pe reportaj, să se gândeasca la omul ăla și la faptul că vor avea la rândul lor copii!

     Să vă fie rușine!!!

6 comentarii:

  1. EXACT acelasi lucru l-am scris si eu astazi ! mi-a lasat o proasta impresia stirea aceasta !
    ma oripileaza nesimtirea unora de a se baga cu forta in viata personala a unor persoane (publice sau nu).
    sa-mi bag ceva in reporterii lu' peste si conceptiile unora care cred ca ce face fosta gimnastica le da vreun drept sa o judece !
    BUEY, se prostitueaza, NU E CURVA ca voi, nemernicilor ! care-i problema voastra, reporteri ahtiati dupa audienta ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nu mi s-a părut normal să se duca la tatăl ei acasă cu pozele alea. Ce tată din lumea asta și-ar dori sa-și vadă fata în postura asta? Și să mai fie și filmat și dat pe post în prime time... Să fim serioși, înainte de a fi jurnalist trebuie să dai dovadă că ești om, ceea ce în cazul de față nu s-a întâmplat. Repet: Să le fie rușine că se autointitulează jurnaliști!

    RăspundețiȘtergere
  3. Niste cretini astia din presa noastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Exact! Pana la urma e viata ei si face ce vrea cu ea,dar tatal va ramane toata viata cu aceasta dezamagire si rusine.
    Iar despre presa din Romania...ar calca si pe cadavre ca sa castige...

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne,nu pot sa cred..eu nu ma mai uit de ceva vreme la TV,din cauza imbecilitatii grandioase ce este promovata.. sa le fie rusine!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Divertismentul e divertisment și e de înțeles. Trebuie să scoți pe sticlă ceea ce se vinde, altfel dai faliment. Dar când vine vorba de știri eu cred că exigențele sunt mai mari.

    RăspundețiȘtergere