vineri, 18 ianuarie 2013

Ce-ai vrut să zici?

     „Nu-mi pasă de gura lumii!”. Ori ești atât de prost încât te crezi atât de mare sculă încât trezești interes, ori ești o puștoaică arogantă care vrea să intimideze altă puștoaică arogantă de pe mess. Oricum ar fi, să nu vrei să fii văzut în societate ca pe un cetățean valoros, demn de respect, e dovadă clară a faptului că nu-ți impui deloc să faci ceva în viață în așa fel încât să devii subiectul unei discuții în care ești caracterizat de cuvintele în italic. Că de obicei oamenii vorbesc de tine în două cazuri: Când ești onorabil, descurcăreț și de invidiat și când ești prea prost. Eu socotesc că atunci când ești prea prost dar ai totuși o brumă fină de rațiune, nu te pui să te plângi că te bârfește lumea.

     În fine. Dacă ajungi să ai replica asta într-un dialog, replică de cele mai multe ori retorică pentru că sunt puține cazuri în care cineva dă doi lei pe ce-ai zis și nu ți-e rudă sau prieten apropiat, pot să garantez că n-ai făcut nimic în viață care ar fi putut, ipotetic, schimba situația de care te plângi.

     Să vrei  să ai o imagine bună în societate e cheia evoluției tale spre desăvârșirea scopului tău ca om. Că dacă vrei imagine bună acționezi în consecință. Apropo, nu om ca specie biologică, dar ca piesă esențială în structura societății care ajută alți membri ai acestei societăți  într-un schimb mutual de beneficii.

     Și să nu-ți vină să te gândești cu ce contribui tu la societatea asta și nici să nu-ți pese ce crede ea, e ca și cum pe Băsescu l-ar durea-n cur de cei care au contribuit la transformarea lui în om valoros prin votul lor. Aaa, stai, asta deja se întâmplă, trebuia să mă gândesc la ceva mai aberant. De fapt, ce neatent sunt, am stabilit deja la început cum stă treaba când te crezi mare sculă. În fine.

     Ce voiam eu de fapt să zic e că funcția T9 din telefonul meu nu știe cuvântul „puștoaică” dar știe să pună corect diacriticele în „Băsescu”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu