sâmbătă, 7 decembrie 2013

La ce îmi ajută horoscopul

     Există printre noi oameni cărora le plac lucrurile simple. Să nu fie ei nevoiți să-și explice lucruri și cauzele care le-au produs ci pur și simplu să aibă păreri despre ele. Acești oameni sunt aceia care iau în serios Horoscopul. Dacă vezi un om care se uită cu interes la horoscop și nu e paralizat de la gât în jos și pus în fața televizorului, atunci acela nu știe să explice mai nimic din ce îl înconjoară, lucru care, eufemistic vorbind, spune suficient de multe despre el.
 
     Iată ce cred eu despre zodiac:

     Un tip s-a uitat la stele și, văzând că unele care strălucesc mai tare descriu anumite elemente pe care le-a întâlnit pe parcursul vieții, a început să le dea nume. Cum fac doi îndrăgostiți care nu au bani de cafenele și se duc în parc să se uite la nori care se aseamănă cu chestii banale. Chinezii au zodiacul lor, cu șerpi, maimuțe, șobolani și alte vietăți imaginare, noi avem Florar, Cireșar, Brumar, în occident au Vărsători, Capricorni, Berbeci și alte malformații congenitale sinistre. Ori stelele nu se văd la fel de pe toată planeta ori, cum văd eu, zodiile descriu cam ce fac și ce mănâncă diferiți oameni într-o anumită perioadă a anului.

     Avem 12 zodii și în lume se nasc în jur de 130 de milioane de oameni pe an dar tu, care crezi în zodii, vrei să-mi spui că aproape 10 850 000 de oameni vor avea sâmbăta viitoare același noroc în dragoste, aceleași stări de spirit și vor prefera aceleași poziții sexuale iar eu nu pot să-ți spun ce cred despre tine fără să te superi.

     Nu știu alții ce sunt dispuși să creadă dar mie mi-e greu să accept faptul că un cretin care se uită la stele poate să prevadă ce se va întâmpla cu persoana mea în viitorul apropiat. Pentru că stelele sunt aceleași de miliarde de ani și noi ne naștem și murim alți oameni decât cei care au fost până acum. Plus că, dacă mă uit mai bine, eu și spațiul cosmic avem doar două lucruri comune la care putem să ne raportăm: faptul că mă apuc de treabă și mă pun să dorm în funcție de cum Soarele luminează partea de planetă pe care mă aflu și o distanță jegos de mare care nu face decât să-mi întărească opinia.

     Să nu fim cretini totuși, nu e obligatoriu să stai bine cu logica. Fiecare își cercetează împrejurimile în funcție de cât îi cere spectrul intelectual. De aceea pot să spun că horoscopul este foarte util, pentru că eu pot să-mi fac păreri despre oamenii doar văzându-i cum cred că o tipă care se uită la stele are capacitatea să le prezică chestii din viitor, cum ar fi dacă vor câștiga suficienți bani cât să-și plătească rata la plasmă, dacă vor muri virgini sau dacă li se vor usca rufele până începe telenovela.

3 comentarii:

  1. Mercur e retrograd! Saturn in casa Soarelui, iar tu acum te uiti la Luna ... hihihihi

    RăspundețiȘtergere
  2. Și administratorul e în casa scării, vine să citească apometrele ca să-mi prezică cuantumul facturilor. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. si cred ca ti-a zis deja că Venus, aseară nu era în linie cu Marte şi nu a putut să te ajute prea mult :)

    RăspundețiȘtergere