duminică, 30 septembrie 2012

Despre femei

     Printre alte chestii pe care le fac oamenii aceștia sunt frumoși. Dintr-un motiv necunoscut și practic imposibil de determinat, frumusețea este cunoscută ca fiind o calitate. Eu nu consider că faptul că m-am născut cu doua mâini sau că am o structură anatomică ce îmi permite mersul biped este e o calitate. Pur și simplu așa m-am născut. Și frumusețea e la fel, o chestie cu care ne naștem.
      Oamenii au o slăbiciune în legatură cu frumusețea pentru că ei vor să fie frumoși, în special femeile. Și acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă marile companii producătoare de cosmetice nu le-ar fi păcălit de-a lungul timpului arătându-le o poză cu o femeie care s-a nascut frumoasă zicând: „Dacă vrei și tu să fii frumoasă, ca tanti asta din poză, e musai să cumperi chestiile astea de la noi”. Pe aceeași lungime de undă se află barbații dar la ei isteria se reflectă aspră mărimii. Cum se uită femeile la reclame la AVON, văd o tipă frumoasă și își doresc să arate ca ea, așa se uită barbații la filme porno și visează să se trezească într-o zi cărând la purtător un falnic exemplar idem celui cu care se lucrează în film.
     Cel puțin din punctul meu de vedere frumusețea nu există. Adică, ajungi să depășești anumite praguri intelectuale care îți permit să nu judeci oamenii în funcție de felul în care arată. Nu că le-aș fi atins eu. Ne naștem diferiți pentru a reuși să ne deosebim între noi nu pentru a ne compara unul cu altul. Și, dacă stai să te gandești, nu puteam să fim toți frumoși, Mama Natură ar fi rămas fără combinații la un moment dat deci ar fi fost clar nevoită să facă și oameni urâți până la urmă.

    Ce nu înțeleg eu e de ce femeilor le place când le spui că sunt frumoase? Tu nu ai facut nimic să fii frumoasă, așa te-ai născut, cu excepția câtorva culori aplicate pe ici pe colo. Nu e ca și cum ar fi trebuit să faci o facultate și, după multă muncă asiduă și studiu aprofundat, ai devenit frumoasă, iar la auzul complimentului în cauză sa-ți tresalte inima de bucurie, mândră pentru că rodul muncii tale e vizibil și te poți bucura din plin de el. Și altceva ce nu înțeleg, de ce toate femeile îți mulțumesc atunci când le spui că sunt frumoase? Înțeleg dacă aș ajuta o femeie să parcheze mașina, sau să schimbe roata de rezervă, dar ce poate fi în sufletul unei femei atunci când un tip îi spune că e frumoasă? Că pe femeie n-o mai interesează ce vrea ăla de la ea...

Un comentariu:

  1. aceasta este o modalitate facila pentru acele oame (femininul de la oameni) imature psiho-social, de a isi hrani ego-ul macinat de imperfectiunile invizibile fardurilor ori ipocrizia de a-si supraaprecia dimensiunea pretinzand ca sunt altceva decat in esenta.
    aceste "roabe" (asa spune Popa in Biserica "..iei in casatorie pe roaba lui D-zeu..") apreciaza afirmatiile cu tenta de lauda considerand ca e precum un preludiu pentru o potentiala discutie/relatie si de a fi abordabile de catre cineva. e ca un antreu/aperitiv pana sa te poti infrupta din "meniul principal" (daca pot folosi acest "barbarism lingvistic") !
    altfel, corecte observatiile tale doar ca sunt prea profunde si risti sa fi categorisit infumurat, misogin, porc (adica, barbat) ! noroc cu mine, in nemernicia comentariului meu, ce transcede tonul tau mult mai bland si diplomatic :)
    PS : ca sa fie treaba clara - inteleg ca prototipul de femeie abordat azi de subiectul articolului, e din genul acelor femei despre care putem spune, indubitabil - CAND O FEMEIE TACE, PT NIMIC IN LUME SA NU O CONTRAZICI / INTRERUPI :))

    RăspundețiȘtergere