duminică, 23 decembrie 2012

Idei de sfârșit de an

     Timpul este o chestie imaginară pe care oamenii o măsoară având ca scop: să-și dea seama când să plece de la muncă, să știe când o să fie ziua lor ca să primească mesaje pe feisbuc, efectuarea de calcule specializate în inginerie și tehnică, să poată determina sfârșitul anului și alte chestii care există și care nu mi-au venit mie acum. Sfârșitul anului și ora de plecare de la muncă sunt cele mai importante pentru că toată lumea, dar absolut toată lumea, le așteaptă.

     Plecarea de la muncă e la fel pe tot globul. Sunt puține zilele în care un pământean muncitor care nu e sclav sau retardat mintal zice: „Băga-mi-aș, e aproape 5 și n-am terminat căcatul ăsta de făcut!”. Oana Zăvoranu știe cum e, pentru că ea nu s-ar speria niciodată că se termină programul de muncă pentru că asta nu înseamnă decât că a doua zi va mai avea o pâine de mâncat. Îi convine că ea, acolo la televizor, probabil e plătită la oră, cum sunt remunerate de obicei doamnele care își exploatează imaginea ca sclave sau retardate mintal.

     Revenim însă la sfârșitul anului. Oamenii au consimțit că niște spirite rău intenționate care vor... nu se știe ce vor, ideea e că sunt rele, își cam fac de cap pe ici pe colo motiv pentru care e musai să fie alungate. Și cum fac asta? Cu măști ce înfățișează ființe odioase, cu chestii casnice sparte sau aruncate pe fereastră, cu păpuși pârlite în spații publice, cu dansuri specifice și multe alte ciudățenii considerate tradiții. Maiașii sunt mai șmecheri, la ei anul e mai lung decât al nostru așa că ei alungă spiritele rele cu apocalipse, lucru ce mi se pare ingenios, că și spiritele astea sunt și ele cineva și sunt destul de inteligente cât să se prindă că apocalipsa e ceva nasol de care te sperii. Eu, dacă aș fi un spirit diabolic în stare să stăpânească o nouă stare de agregare bănuiesc că aș fi suficient de potent intelectual cât să nu mă sperii de un tip cu un ciorap pe cap care zdrăngăne alert o talangă de 2 kile.

     Acum evoluția tehnologiei a făcut ca spiritele astea invidioase că o duci tu bine să fie alungate cu artificii zgomotoase și frumos colorate. Și se simte magia în aer, simți cum spiritele se cacă pe ele de frică atunci când plesnesc alea în beznă și te bucuri enorm că le-ai stricat karma. Dai refresh și începi un nou an în care speri că spiritele rele vor sta ascunse 12 luni undeva unde n-ai tu treabă.

     Mă gândesc acum că dacă n-aș fi luat BAC-ul m-ar fi tentat tare meseria de spirit rău, că nu ai de muncă decât 2-3 zile în ajunul anului nou și nici nu tre' să citești scrisori și să te urci pe case ca să faci fapte bune pentru copii pe care nu-i doare-n cur de tine decât 2-3 săptămâni pe an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu