miercuri, 5 decembrie 2012

Ce talentu' meu, mă?

     Domn'le, știe toată lumea că românul s-a născut priceput la atât de multe chestii încât are nevoie de o campanie televizată care să-l avertizeze ca e cam nasol să scormonești cu șurubelnița pîn aragaz existând riscul să modifici subtil demografia patriei. Din fericire, uuh ce bine, cei mai mulți români dețin veleități artistice cu precădere muzicale.

     Dat fiind faptul că numărul de voci depășește lejer microfoanele capabile să amplifice în eter rezultatul artistic al talentului lor nestăvilit, niște producători TV au consimțit că e imperios necesară lansarea unei emisiuni-concurs. Ca să mai potolească vreo câțiva. N-a fost greu, că aveau americanii gata făcute și, cum vocile abia așteptau să orăcăie exhaustiv, nu a mai fost timp să se caute ceva original. Așa, dragi cei 5 cititori ai mei, au luat naștere X Factor și Vocea României.

     X Factor a apărut primul, ca reacție la Românii au talent, pe urmă ăștia au zis să le rupă gura din nou și au replicat imediat cu un concurs exclusiv cu cântăcioși - Vocea României. Și bine că le-a ieșit, că ce le mai place când se laudă ei cu poziția de lider la audiențe. Cele mai mari audiențe le fac preselecțiile, în ambele cazuri. Că oamenii se uita cât de proști sunt unii și se bucura în sinea lor că ei sunt suficient de deștepți cât să le fie clar că nu o să ajungă niciodată se facă de râs la televizor. Da, cei mai mulți se fac de râs, mai ales tipele alea sclifosite care se mândresc cu Conservatoare și canto de la 5 ani dar nu impresionează niciun membru din juriu. Bine, juriul e doar de formă, să zică chestii mișto care să-i facă să pară interesanți și să clarifice ideea de concurs.

     E o mare pierdere de timp să vrei să ai o părere despre ce se întâmplă acolo, despre concurenți sau despre competiția în sine, că e clar că totul e regizat. Ei aleg un număr de oameni, pe cei mai proști îi fac de râs la preselecție iar ăia buni sunt păstrați în funcție de audiența pe care o face fiecare și de reacțiile publicului de pe feisbuc și youtube (vezi cazul Gigel Frone - deși e nasol, tipul face audiență, de-aia l-au tot ținut p-acolo). E logic de ce: dacă era concurs pe bune îi selectau numai pe cei mai buni și nu mai stricau filmul cu babele, cocalarii și fătucele insipide care clar n-au nicio treaba cu muzica. E de înțeles, circul dacă are maimuțe care se scarpină în cur și fac cu mâna la public deja e mai interesant decât fără.
     .
     Ideea e că la Vocea României și X Factor niște tipi cântă la comandă piese ale altor căntăreti. Da' eu mă întreb, dacă s-ar face x-factor pentru bloggeri m-ar pune să scriu ideile altui blogger?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu