duminică, 11 noiembrie 2012

Extratereștrii chiar există!!!

     Cum stau la țară, se întâmplă să am timp să continui liber încercările mele de a cunoaște lumea exhaustiv, încercări pe care le-am demarat imediat ce a-nceput să-mi vină mintea la cap și mi-am dat seama ce înseamnă exhaustiv. Am pornit cu lucruri simple. La fel ca oamenii care mănâncă pe rând chestiile tocate simplist în aperitivele care se servesc la nunți. Că amestecate cumva ar crea confuzie și, mâncate separat, lucrurile sunt mai clare, știi ce mănânci și ești perfect conștient de reacția pe care urmează sa o ai. Lucrurile simple sunt mai ușor de înțeles, de aceea prefer să încep cu ele.
     Azi m-am gândit la extratereștri! Gârâie internetul de acest subiect intens controversat care încâ mai atrage curioșii care mănânca separat chestiile din aperitiv. Așadar, am ajuns la o serie de concluzii bazate pe faptul că există lucruri neexplicate care fascinează lumea prin incoerența cognitivă ce le caracterizează:

     În primul rând extraterestrul este arătat ca fiind un tip mai inteligent decât noi, deci noi nu putem să știm ce căcat vrea el de la noi atunci când se plimbă cu farfuria lui lucioasă. El vine de sus, din cer, unde se află universul, o altă chestie pe care oamenii nu o înțeleg. Inexplicabil deci fictiv.
     Extraterestrul îi atacă doar pe americani, care de fapt sunt cei care l-au plămădit în studiourile lor de filmare văzând cum oamenii devin repede fascinați de chestii pe care nu le înțeleg. Fiecare civilizație are eroi și antagoniști. Ei au pe Tom Cruize pregatit să-i facă felul unui extraterestru curios, noi avem Bianca Drăgușanu, Oana Zăvoranu, Andreea Tonciu și celulita. Da' noi nu putem să facem filme cu ele, petru că acestea s-ar numi reality show-uri și s-ar uita la ele numai casnice plictisite și eleve de liceu prea nasoale ca să fie agățate pe Facebook.
     E clar că extraterestrul e o strategie de piață. Odată inoculat în subconștientul colectiv, un lucru inexplicabil va atrage întotdeauna curioși. De exemplu, dacă eu, ipotetic, aș deveni un blogger de un succes sublim aș putea să promovez frenetic ceva greu de explicat și acel ceva ar putea să devină atât de popular încât oricine ar ști de existența lui teoretică. Cum a făcut Coca-Cola cu Moș Crăciun. Să zicem că voi promova Râma Inteligentă și o voi numi, să zicem, Intraterestru. Ca să fie credibil trebuie să asociez Intraterestrul meu cu orice chestie banală din viața omului simplu, consumator de povești inexplicabile: Intraterestrul trăiește sub pământ și se se află printre noi încă de la începutul civilizației. El are pielea fotosensibilă și nu suportă lumina solară dar tehnologia lui superșmecheră îi permite să ia forme cunoscute omului, cum ar fi castraveți, roșii sau salam. El speră ca acesta să le combine inconștient astfel încât să creeze o mutație genetică că îi va facilita și lui viața supraterană. Oamenii deja vor spune: „Băi, ce bine că mănânc separat chestiile din aperitiv, vezi cum putea Intraterestrul să intre în corpul meu și să-mi sechestreze creierul?”. Ziariștii de la CanCan vor scoate niște poze în exclusivitate cu un Intraterestru care s-a metamorfozat într-o șaormă cumpărată de Adriana Bahmuțeanu iar Kanal D va prezenta un breaking news cu o babă care a găsit în timp ce prășea un obuz care s-a dovedid a fi nava unui Intraterestru. Renumiți savanți vor analiza frescele cu Cina cea de Taină și Gioconda lui da Vinci unde vor găsi ascunse primele detalii ale existenței irefutabile a Intratereștrilor. Ei vor cere fonduri de la Ministerul Educției și Cercetării pentru a demara acțiuni de excavare a gradinii unde baba a găsit OSN-ul (Obiect Subteran Neidentificabil). Acest mit va deveni atât de popular încât orice fabrică de supozitoare, sau alt căcat relativ inutil ce poate fi cumpărat, va dori să asocieze imaginea produsului lor cu Intraterestrul meu.
     Bla bla bla...  Restul ține de imaginația fiecăruia.

     Deși nu vă vine să credeți, tocmai am făcut împreună o descoperire epocală care va revoluționa știința: extratereștrii nu numai că trăiesc printre noi, ei trăiesc ÎN noi! Asta pentru că ei sunt EXCLISIV RODUL IMAGINAȚIEI UNOR PRODUCĂTORI DE FILM! De ce e un subiect răsuflat? PENTRU CĂ FILMELE CU EXTRATEREȘTRI AU DEVENIT MAI BANALE DECÂT FILMELE PORNO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu